INOKIM Magyarország

Gyakran Ismételt Kérdések

Elektromos roller szabályozás

 

Az elektromos rollerek napjaink legnépszerűbb közlekedési eszközei közé tartoznak. Könnyen kezelhetők, környezetkímélők, népszerűségük nem véletlen. Fontos tudni azonban, hogy használatukat bizonyos szabályok korlátozzák. Néhány hasznos ajánlással jövünk, amelyek betartásával még inkább minimalizálhatjuk a balesetek valószínűségét, így téve az utazást biztonságossá.

Az elektromos rollerek használatának íratlan szabályai, általános iránymutatások

Az elektromos rollerezés természetesen, mint minden közlekedési eszköz használata együtt jár bizonyos rizikókkal. Alapvető szabályok betartásával sokat tehetünk magunk és mások biztonságáért egyaránt.

 • a bukósisak használatát törvény írja elő, de extra védőfelszerelésekkel, mint például könyökvédő, térdvédő, nagyban hozzájárulunk a fokozott biztonsághoz
 • mindig legyünk tekintettel másokra, figyeljük a forgalmat és legyünk résen, hogy elkerülhessük az esetleges baleseteket
 • fontos, hogy az elektromos roller használata némi gyakorlatot kíván. Szokjuk meg azt egy biztonságos terepen és csak ezután merészkedjünk ki nagyobb forgalomba, tömöttebb helyekre
 • bizonyos útviszonyok esetén mellőzzük a roller használatát, így például vizes, jeges, kátyús burkolat esetén válasszunk inkább más közlekedési módot
 • okosan mérjük fel a megfelelő haladási sebességet: akadály vagy hirtelen forgalmi helyzet esetén fontos, hogy azonnal meg tudjunk állni, de ugyanez érvényes a hirtelen romló útburkolat vagy a váratlanul irányt módosító közlekedők esetén
 • az elektromos rollerek hatalmas előnye, hogy nem járnak zajjal. Ezt a tényezőt kalkuláljuk bele közlekedésünkbe is, tehát irány – vagy sebességváltozás esetén legyünk résen, maradjunk óvatosak
 • a roller használatakor viselkedjünk kellő felelősségtudattal, hagyjuk a trükköket, ne kockáztassuk magunk és mások testi épségét és képességeink korlátait minden esetben mérjük fel
 • a KRESZ szabályait figyelembe véve használjuk a rollerünket
 • az eszközt csak közlekedésre alkalmas állapotban vigyük forgalomba és az ehhez szükséges védőfelszerelések állapotát mindig ellenőrizzük, bizonyos mértékű amortizáció esetén pedig cseréljük
 • a KRESZ is kimondja, de hangsúlyozzuk: egyszerre csak egy ember használja a rollert, a tárgy így lett biztonságtechnikailag megalkotva
 • tartózkodjunk a zajszűrős fül – és fejhallgatók használatától vezetés közben, mivel ezzel a funkcióval akár életveszélyes helyzetbe is hozhatjuk magunkat a forgalmi helyzetek felmérésekor
 • semmiképp se használjuk alkoholfogyasztás esetén a rollert
 • a rollerhez javasolt ruházat a zárt, jól védő és megfelelően szellőző cipő és ruha
 • mielőtt elektromos rollerhasználatra adjuk a fejünk, nagyon erősen javasolt az alapok, alaptechnikák elsajátítása a lábbal hajtható, sima verzión, ezáltal tapasztalatokat és magabiztosságot szerezhetünk.

Elektromos rollerrel nemcsak hatékonyak, de szebbek is mindennapok: a közlekedés újra élvezetté válik és nem kell bosszankodva, a dugóban ülve idegeskedni azon, hogy hogyan jutunk el A pontból B pontba. A legfontosabb itt is persze a megfelelő szabályok betartása, törekedjünk mi is erre minden körülmények között.

Mindenkinek balesetmentes rollerezést kívánunk!

Üzletünkből minden modell elvihető egy próbakörre a környéken, személyi okmány letétbe helyezése után.

Mini2: Max. 75 kg terhelésig. Hölgyeknek, 10-12 éves kortól gyerekeknek, vagy üzemi területen, gyárban dolgozóknak, a gyors és rövid utakra, sík terepen való közlekedésre, autóval vagy tömegközlekedéssel kombinálva ideálisan alkalmazható.

Light2: Max. 100 kg terhelésig. Bármely korosztálynak átlagos testalkattal, a mindennapos városi közlekedésre, autóval kombinálva, akár nyaraláshoz városnézésre is ajánljuk.

Quick4: Max. 120 kg terhelésig. Az átlagnál magasabb, teltebb, vagy nagyobb lábmérettel rendelkezőknek ajánljuk a kényelmes, nagy állófelülete és teherbírása miatt, esetleg kisebb gyermek szállítására. (Előtte tájékozódj ennek jogi és biztonsági lehetőségéről!)

OX/OXO: Max. 120 kg terhelésig. Túrázóknak, földutakra, dombokra, hosszabb távokra (akár 70-100 km) egész napos intenzív használatra javasoljuk.

Az INOKIM több, mint 10 év rollertervezési, -építési és -forgalmazási tapasztalattal, valamint számos szabadalommal és magas rangú tervezési- és designe díjakkal az iparág vitathatatlan útörője és mércéje. Rollereinket kizárólag kiváló minőségű alapanyagokból, a piac egyik legjobb akkumulátoraival terveztük meg – több színben is – úgy, hogy rollertulajdonosaink a lehető legnagyobb vezetési és utazási élményben részesüljenek minden megtett kilométer során. Ezen felül világszerte számos helyen megtalálható márkaszervízeink teljes alkatrészkeszlettel és rendkívül gyors kiszolgálással várják az INOKIM tulajdonosokat. Az INOKIM nagy hangsúlyt fektet az felhasználóbarát kiszolgálásra, az ügyféltájékoztatásra és a teljes körű szervízre is.

Az INOKIM csak a legjobb alapanyagokat használja rollerei gyártásához, melyeket folyamatos javítások és fejlesztések során tökéletesít felhasználói számára. A magas minőségű LG akkumulátor már önmagában nagy árkülönbséget jelent az olcsóbb versenytársakhoz képest. Emelett felhasználóbarát profilunk és a világszerte elterjedt, teljeskörű alkatrészkészlettel rendelkező márkaszervízeink a biztosíték, hogy rollertulajdonosaink még sokáig élvezhetik a megtett kilométereket.

Üzletünkben készpénzzel és bankkártyával, weboldalunkon keresztül Barion segítségével, illetve e-mailben díjbekérő számla alapján átutalással is lehet fizetni. Részletfizetésre nincs lehetőség.

Igen, weboldalunkról vagy e-mailben is tudsz rendelni, a csomagot DPD futárszolgálattal szállítjuk házhoz.

Üzletünkben személyesen, vagy belföldön díjmentes szállítással, DPD futárszolgálattal juttatjuk el rollereinket a megadott címre.

A jelenlegi jogszabályok keretében 250.000 Ft felett 3 év 100.000-250.000 Ft között 2 év.

Bármilyen meghibásodás esetén INOKIM márkaszervízünk készen áll hogy a lehető leggyorsabban megjavítsuk a rollered. Márkaszervízünkben a legtöbb alkatrész azonnal elérhető, amit pár napon belül kicserélünk neked.

1055, Budapest, Aulich utca 5.
inokimhungary@gmail.com

Nem, viszont IPx4 besorolásba tartozik tehát a készülék védett minden irányból kilövellő víz ellen 10 l/min. mennyiségben 5 percen keresztül.

Mini2: 10,5 kg.  Light2: 13,5 kg.  Quick4: 21,5 kg.  OX: 27 kg.  OXO: 33 kg.

Tapasztalat: Egy átlagos felhasználó a mindenapi használat során nem gyakran emeli fel a rollert: általában tolják, amikor nem rajta utaznak, legfeljebb vonatra fel/le, otthon vagy munkahelyen amennyiben nincs lift, esetleg autóba be/kipakolás során.

MINI2: 25 km/h.

Light2: 35 km/h.

Quick4: Hero 35-50km Super 45-70km

OX: 49 km/h.  

OXO: 65 km/h.

Mini2: 23-28 km. Light2: 27-40 km. Quick4: Hero 35-50km Super 45-70 km. OX/OXO: 50-70-100 km (Az adatokat nagyban befolyásolja a vezető súlya, a terepviszonyok: sík útviszonyok, emelkedő, szembe szél, hőmérséklet és a guminyomás is.)

A piacon lévő egyik legjobb minőségü LG akkumulátorok vannak a rollereinkben. Az LG 3 év igazolást ad arra, hogy drasztikus teljesítményromlás nem következik be. (Természetesen minden Li-ion akkumulátornak természeténél fogva van időarányos teljesítményromlása a rendeltetésszerű használat mellett is.

Minden indulás előtt ellenőrizze a kerekeket, a gumik nyomását, a zárómechanizmus feszességét és a fékeket! Havonta (használattól függően) ellenőrizze a csavarokat, a műanyag elemeket, az esetleges sérüléseket. Ha rendelleneséget tapasztal vagy nem tudja szakszerűen átnézni, kérjük hozza be szervízünkbe rollerét egy átvizsgálásra.

Érdemes a roller akkumulátorát mindiíg 50% felett feltöltve tartani. Az akkumulátort nem ajánlott lemerülve tárolni hosszabb ideig! A használat után a töltés megkezdése előtt mindenképpen várj legalább 10 percet. Mindig a rollerbe csatlakoztassa először a töltőfejet és csak ezután dugja a dugvillát a hálozatba. Így elkerülhető egy esetleges akkumulátor zárlat. Amint feltöltött az akkumulátor (zöld visszajelző ledfény a töltőn) a lehető leghamarabb csatlakoztassa le a töltőt a rolleről. Semmiképp se hagyja napokig a töltőn a rollert!

Típusonként eltér és a töltöttségi szinttől is függ. Mini2: 2-4 óra. Light2: 3-6 óra. Quick4: 4-7 óra. OX/OXO: 6-8-11 óra. Lehet rövid szakaszonként is tölteni a rollert – akár csak 2 órát is – majd később folytatni a töltést. TIPP: Érdemes a rollert minden este töltőre rakni (mint egy mobiltelefont) és reggelre feltöltve újra útra készen vár.

Otthoni normál hálózati dugaljból (220V) kevesebb, mint 1 KWh áramot vesz fel a töltés során, amely átlag ára hazánkban jelenleg kb. 25Ft.

A rollereket hosszabb időn (1 hónap) túl 50-70% feltöltve, szobahőmérsékleten, száraz helyen kell tárolni. Az akkumulátor élettartamának megőrzése érdekében a rollert két havonta újra 50-70%-ig fel kell tölteni.