INOKIM Magyarország

Számlázás és ÁFA

Az oldalunkon feltüntettet árak 27% Általános Forgalmi Adót tartalmaznak.

ÁFA mentes vásárlás közösségi adószámmal.
Magánszemélyeknek nincs lehetőségük nettó áron vásárolni!

Közösségi adószám:

Az Európai Unió tagállamain belül vásárlóknak (cégek, vállalkozók) lehetősége van azonnal, nettó áron hozzájutni a termékekhez, hogy majd az országuk adó szabályai szerint helyben adózzanak.

„A közösségi (uniós) adószám Magyarországon a HU előtagból és az adószám első 8 számjegyéből áll; birtokában és használatával érvényesül a célországi adózásként ismert Európai Uniós irányelv, amely szerint a közösségi kereskedelmi kapcsolatok során az adót a beszerző fizeti meg.”

A magyarországi adószám megléte nem jelenti azt, hogy az adószám közösségi adószám is (kérjük ellenőrizze adószámát a VIES rendszerben) a közösségi adószámot az adott ország adóhivatalától kell igényelni, az igénylés ingyenes, a részletekről kérjük egyeztessen könyvelőjével.

Adatbekérés:

Nincs más tennivalója, mint megadni a kötelező adatok mellett a közösségi (EU-s) adószámát, jelezni felénk email formájában, illetve elküldeni a jogosultság igazolása végett a cégtől származó hivatalos dokumentumot (scannelt cégkivonat, vagy aláírási címpéldány) ennek hiányában nem tudjuk figyelembe venni az adószámot, és bruttó áron tudjuk a rendelést elkészíteni!

Az www.e-cegjegyzek.hu oldalról származó, nyilvános, bárki által elérhető dokumentumot nem fogadjuk el!

Az emailnek tartalmaznia kell a regisztrációnál használt email címet, és felhasználói nevet.

Az adószámot ellenőrizzük, és valós adatok esetén nettó áron vásárolhat!

Kérjük ne adjon le megrendelést mielőtt visszaigazoljuk, várja meg kollegánk visszajelzését és rendelését emailben adja le!

További információk:

Felhívjuk figyelmüket, hogy közösségi adószámmal való vásárlás esetén a számlát minden esetben a közösségi adószámhoz tartozó cég nevére-címére állítjuk ki (ami a VIES rendszerben regisztrálva van) ettől eltérni nem tudunk.
A számlára csak a kötelező céges adatok kerülnek, illetve a közösségi adószám, személyes adat (pl: email cím, telefonszám, név, cím stb..) nem.

Szlovákiai EU adószámot nem tudunk fogadni!

A VIES rendszer szerint érvényes, de hiányos adatokkal szereplő adószámot nem fogadjuk el, kérjük gondoskodjon róla, hogy minden szükséges adat megjelenjen a VIES rendszerben.

Nettó áron történő vásárlás esetén a személyes átvétel nem megoldható, kizárólag DPD házhozszállítás lehetséges a cég telephelyére, ami igazolja, hogy az áru elhagyta az országot.