INOKIM Magyarország

Az Inokim a világ egyik legjobban tervezett rollerével, az Inokim OX-szel írta be a nevét a legjobb gyártók közé.

Csak nézd meg a fekete és élénk narancssárga részleteit és azonnal tudod, hogy egy különleges darabbal állsz szemben. Kiemelkedő gyorsulásával és hihetetlen hatótávolságával az OX nagyszerű választás a városi ingázóknak és az izgalomra vágyóknak egyaránt.

A rangos Red Dot Design Award (2018) díjával az Inokim OX garantálja a kiváló teljesítményt és a kiváló menetminőséget.

Ugyan az Inokim OX már nem a csúcsmodell a gyártó kínálatában, kiváló ár-érték arányának köszönhetően így is az egyik legnépszerűbb rollerünk.

Mivel a vállalat célja, hogy minimalizálja az autók iránti igényt városi környezetben, az Inokim OX egyszerre kínál lehetőséget a városlakóknak a kötetlen közlekedéshez és élményteli vezetést az off-road szerelmeseinek.

Megjelenés

Az OX kialakítása sok más elektromos rollerhez hasonlóan letisztult és minimalista, de a szuper-karcsú forma és a grafitszürke-narancssárga színvilág azonnal magára irányítja a többi közlekedő tekintetét. Ennek a minimalista megközelítésnek köszönhető az is, hogy ez a modell mindössze 28 kg súlyú és teljesen összecsukható, így rendkívül könnyen szállítható.

Az állítható futómű szintén csodálatos tulajdonság. A rendszer lehetővé teszi a rolleres számára, hogy megváltoztassa a felfüggesztés helyzetét, így trükkösebb terepen a magasabb felfüggesztést használhat, míg az alacsonyabb felfüggesztés stabilabbá teszi a gépet nagyobb sebességnél. Az állófelület kényelmesen széles és hosszú, nem okoz gondot számára egy gyerek szállítása sem.

Apropó gyerekek: a kicsikre külön gondoltak a tervezők és egy gyári gyerek-kapaszkodót is kínálnak az OX-hez.

Kényelem

A már említett első-hátsó felfüggesztés rendkívül simává teszi az utazást, nem számít, melyik beállítást használod, az OX mindig vajpuhán siklik az úton. Szinte olyan érzés, mintha lebegnél. Mindezt kombinálva egy erős kormányral és nagy, 10 hüvelykes kerekekkel, egy olyan rollert kapsz, amelyet minden körülmények között nagyon kényelmes vezetni.

Az egyik első dolog, amit észrevettem, hogy az OX nagyon csendes. A legtöbb más modellel összehasonlítva valószínűleg az OX a legcsendesebb. Lehet, hogy apróságnak tűnik, ugyanakkor nagyban hozzájárul a prémium érzéshez.

Ami a hordozhatóságot illeti, a rollert néhány mozdulattal össze lehet csukni, de ettől függetlenül nem akarod majd messzire vinni.  A legtöbb, amit tehetsz vele az, hogy összehajtod és beteszed az autód csomagtartójába.

Ha olyan e-rollert keresel, amelyet magaddal vinnél a metrón vagy a buszon, akkor az INOKIM Light 2 mindenképpen jobb választás.

Menetteljesítmények

Ugyan egy felelőségteljes ember legtöbbször csak 20-25 km  sebességgel halad, de a nyomaték, amelyet egy 800 W-os motorból kapsz, őrületes. Az, hogy milyen gyorsan éred el az utazótempót, nagyon sokat ad a vezetési élményhez, és elegendő ok arra, hogy egy ilyen erős motorral és akkumulátorral rendelkező elektromos rollert birtokolj.

A kiemelkedő gyorsulás mellett az Inokim OX könnyedén megbírkózik a dombokkal és az átlag feletti fizikummal is. Ez valóban elengedhetetlen egy olyan terepjáró roller számára, aminek a teherbírása 120 kg.

Végsebesség és gyorsulás

Az Inokim OX hű marad a nevéhez és kefe nélküli 800 W-os motorjával 46 km/h -s sebességet képes elérni, valamint 5,3 s alatt gyorsul nulláról 25 km/h-ra. Az elején diszkrétebben gyorsul, de ha egyszer elérte a 15 km / h-t, az OX valóban elkezd rúgni.

Ezek elég szép számok egy elektromos rollernek még akkor is, ha a Dualtron Ultra vagy az FLJ T113 körülbelül kétszer olyan gyorsan megy.

Mellékesen szeretném megemlíteni, hogy az Inokim hivatalos végsebessége 25 km / h. Ez a különböző országok jogi szabályozása miatt van így, mivel a legtöbb országban vannak előírások a rollerek maximális sebességére vonatkozóan. Az elektronikus korlátozás az OX fedélzeti számítógépébe is be van programozva, de szükség esetén eltávolítható.

Ha az ország szabályozása lehetővé teszi, hogy nagyobb sebességgel haladj, akkor a fedélzeti LCD panel segítségével tudod megváltoztatni a korlátot.

Hatótáv

Ami az Inokim OX-ot igazán nagyszerű napi ingázóvá teszi, az a hatótávolsága. Teljes sebességű üzemmódban az OX-el körülbelül 60 km-t érhetsz el, de ECO módban a maximális hatótávolsága akár 100 km is lehet. Aki sokat mozog városon belül, vagy hosszabb off-road túrákra is használná, az mindenképpen imádni fogja ezt az e-rollert.

Fékezés

Az Inokim OX fékrendszere fenomenális. Az első dobfék és a hátsó mechanikus tárcsafék egyaránt erősek és megbízhatóan teszik a dolgukat.

A dobfékek nagyon hasznosak esős napokon, főleg azért, mert a nedvesség jelentősen csökkenti a tárcsafékek, vagy felnifékek megállító erejét. Ennek ellenére továbbra is elkerülném az eső alatti rollerezést több okból is.

Csakúgy, mint bármely más roller, az OX is elég instabil nedves, havas úton, ráadásul tetemes súlyával elég veszélyes elcsúszni.

INOKIM Quick 4 tulajdonságok

Összecsukás

Ahogy már említettem az Inokim OX is összehajtható a kényelmes mozgatás érdekében. Sima és lenyűgöző hajtogatási mechanizmussal rendelkezik, és a helyére rögzítve is nagyon stabilnak érezni. A súlypontja jól kitapintható, így a nagy önsúly ellenére is kényelmes hordozni, bár nem lennék annak a helyében aki naponta szeretné felcipelni a második emeletre egy lift nélküli házban.

Műszerfal

Az OX egyszerű, de egyértelmű műszeregységet kapott ami minden hasznos adatot kijelez, amire az utazás során szükségünk lehet.

Szerencsére nem érintőképernyős, mert a kormányon található kis távirányítóval így sokkal biztonságosabb kezelni. Ennek segítségével választhatunk a három hajtási mód közül, kapcsolhatjuk a világítást és végezhetjük el az egyéb beállításokat.

Beállíthatjuk a kijelző fényerejét, korlátozhatjuk a roller végsebességét, valamint aktiválhatjuk a tempomatot és a fényérzékelőt.

A tempomat különösen hasznos funkció, ha hosszabb távon szeretnénk egyenletes sebességgel haladni. Ehhez nem kell mást tenni, mint 10 másodpercig lenyomva tartani a menetkart és már tartja is a sebességet.

Hajtási módok

1

Az 1. virtuális fokozatban maximum 10 km/h-val haladhat az OX, ez nagyon hasznos, ha valamit járdán kell megközelíteni.

2

A 2-es mód 30 km/h-ban huzza meg a határt, pont ez az a tempó, amivel bicikliúton még biztonságos közlekedni.

3

A 3. fokozatban egy igazi vadállat az INOKIM OX. A 45 km/h-s végsebességig minden apró újjmozdulatra radikális gyorsulás a válasz.

Hogy ezt hol lehet kihasználni? Hát semmiképpen sem a járdán, de a kerékpárutakon sem néznek ilyenkor jó szemmel az önerőből hajtó sorstársaink. Jobb, ha inkább üres mellékutakra, vagy forgalomtól elzárt területekre hagyjuk a Turbó módot.

Kerekek

Az OX kerekei 10 colosak és 10″/2.5-ös méretű, felfújható CST gumik feszülnek rajta, amik kiválóan tapadnak és kevésbé hajlamosak a defektre, mint a kisebb gumikkal szerelt konkurensei. A fékezési tulajdonságai is nagyon jók, valamint tartósságukat sem érheti kritika.

INOKIM garancia

A jótállás minden INOKIM rollerre a vásárlás napjától számított 12 hónapra szól. Ez teljeskörűen kiterjed a külső behatás nélküli gyártási hibákból adódó meghibásodásokra, továbbá az elektromos rendszerben fellépő hibákra, beleértve a motort, az akkumulátort és a vezérlőegységet is.

Minden INOKIM szalon saját szervizzel rendelkezik, így minden javítást és karbantartást helyben végzünk nagyon rövid határidővel.

Minőség

Az INOKIM OX-nek nemcsak a menettulajdonságai kimagaslóak, hanem az építési minősége is.

Minden anyagot és alkatrészt – a LED lámpáktól kezdve, a fékeken és a markolaton keresztül az aluminium házig – gondosan kiválogattak és jól megépítettek.

Kinek ajánljuk a az INOKIM OX-et?

Ami a kiemelkedő minőséget és a legkényelmesebb rollerezést illeti, az Inokim OX kiváló választás. Egyedi gyártású alkatrészeinek, erős felépítésének, csendes motorjának és kifogástalan felfüggesztésének köszönhetően kétségtelenül a legsimább vezetési élményt nyújtja. Véleményünk szerint ez az egyik legjobb elektromos roller a piacon.

Számos távolsági ingázó számára is kiváló lehetőség, mivel hihetetlen hatótávolsággal rendelkezik, és szükség esetén rendes robogóként is használható. Annak ellenére, hogy a nehezebbek között van, az Inokim OX előnyei, mint például a 45 km/h-s  végsebesség, a futómű, a letisztult kialakítás, a hatótávolság és a terepjáró képesség, a városi ingázók álmává teszik.

Technikai adatok