INOKIM Magyarország

Az izraeli tervezésű elektromos roller világmárka augusztus 14.-én egy nagyszabású rendezvény keretében mutatta be legújabb családtagját, a Quick 4-et. Innovatív dizájnjával, valamint kiemelkedő minőségével az INOKIM eddig is kitűnt a kínálatból és szerencsére a Quick 4-ben sem kellett csalódnunk.

A modell bemutatójával szinte egy időben a tesztrollerünk is megérkezett, így elsőkézből értesülhettek arról, hogy mit tud a gyakorlatban.

Megjelenés

Először is lehengerlően néz ki. A Quick 4 megkapott mindent, amiért az előző modelleket külön-külön is szerettük.

A megjelenése az INOKIM legnépszerűbb modelljére, a Light 2-re hasonlít, a színes LCD kijelzőjét pedig az OZO e-biketól örökölte.

A színösszeállítása nekünk nagyon tetszik, bár azt meg kell hagyni, hogy a Quick 3 színei hiányozni fognak.

Kényelem

A 170 cm-es magasságomhoz és 70 kilómhoz a Quick 4-et ideálisnak találtam, de én is tisztában vagyok azzal, hogy az átlagos magyar férfi magasabb és súlyosabb nálam. Nekik talán egy picit rövid lesz az állófelület, ugyanakkor pozitívum, hogy jó széles és párhuzamos lábbal is kényelmes állni rajta.

A kormány szélessége ideális és a markolat kialakítása is ergonómikus. A 10″-os kerékkel eleve sokkal kényelmesebb és simábban gurul, mint egy kiskerekű roller, de az i-re a pontot az első-hátsó felfüggesztés teszi fel. Így még Budapest rosszabb utcái is teljesen elviselhetőek.

Menetteljesítmények

Az INOKIM Quick 4 nemcsak erősnek érződik, hanem az is. 600W-os motorja már állóhelyzetből nagyon erősen gyorsít, annyira, hogy ha a súlypontod hátrébb van mint kellene, akkor megemeli az első kerekét.

A tapasztalt rollereseknek óriási élmény a Quick 4 vezetése, de a kezdőknek nem árt az óvatosság.

Végsebesség

A Quick 4 végsebessége szintén meggyőző. A 40 km/h bőven elég a városi közlekedéshez, ráadásul a nagyobb emelkedők sem fognak ki rajta.

Hatótáv

Két különböző akkumulátor csomaggal választható a típus, a kisebbik (Hero) 50-58 km-es hatótávra képes, amíg a nagyobb (Super) 58-70 km-t tud megtenni egy teljes feltöltéssel. Ez persze nagyban függ a használója súlyától, a domborzati viszonyoktól és természetesen attól, hogy milyen gyorsan megyünk vele, de minden esetre a 40 km feletti hatótáv bőven elég a napi ingázáshoz és a hétvégi kirándulásokhoz egyaránt.

Fékezés

A Quick 4 előre és hátra is dobfékeket kapott, amik hibátlanul teszik a dolgukat. Minden körülmények között hatásosan lassítanak, miközben karbantartás igényük nincs. Egyedül az ABS hiányzik, mert főleg nedves úton könnyen megcsúszik a kerék egy nagyobb fékezés során.

INOKIM Quick 4 tulajdonságok

Összecsukás
A Quick 4 összecsukása pont olyan mint a márka kisebb modelljei esetében, azaz egy kis kart kell lábbal lenyomni és a kormányrúd tökéletesen illeszkedve ráhajlik az állórészre. A kormányfogantyúkat szintén le lehet hajtani, hogy kisebb csomagméretet kapjunk. Ez főleg akkor hasznos extra, ha autóval szállítjuk.

Kézben amúgy sem nagyon fogja cipelni senki, mert a nagy hatótáv oltárán a súllyal kell fizetni. 21,5 kg-s tömege a maga kategóriájában nem számít soknak, de ez nem az a roller, amivel egy kézben tartva sétálunk. Köszönhetően azonban a jó helyre szerelt fogantyúnak, egy-két emeletnyi lépcsőt még gond nélkül meg lehet mászni vele.

Műszerfal
A Quick 4 megörökölte az OZO e-bike színes LCD kijelzőjét, amivel nagyot lépett előre a többi elektromos rollerhez képest. Minden fontos információ megtalálható rajta, így leolvashatjuk a menetidőt, a sebességet, az átlagsebességet, a töltöttségi szintet és természetesen a napi-, valamint az összes megtett utat. Nagyon könnyű kezelni és eligazodni rajta, egyetlen hátránya, hogy erős napsütésben nehéz leolvasni.

Szerencsére nem érintőképernyős, mert a kormányon található kis távirányítóval így sokkal biztonságosabb kezelni. Ennek segítségével választhatunk a három hajtási mód közül (Eco, Sport, Turbo), kapcsolhatjuk a világítást és végezhetjük el az egyéb beállításokat.

Beállíthatjuk a kijelző fényerejét, korlátozhatjuk a roller végsebességét, valamint aktiválhatjuk a tempomatot és a fényérzékelőt.

A tempomat különösen hasznos funkció, ha hosszabb távon szeretnénk egyenletes sebességgel haladni. Ehhez nem kell mást tenni, mint 10 másodpercig lenyomva tartani a menetkart és már tartja is a sebességet.

Hajtási módok

ECO
Eco módban maximum 10 km/h-val haladhat a Quick 4, ez nagyon hasznos, ha valamit járdán kell megközelíteni.

SPORT
A sport mód 20 km/h-ban huzza meg a határt, pont ez az a tempó, amivel bicikliúton ajánlott közlekedni.

TURBO
Turbo módban egy igazi vadállat az INOKIM Quick 4. A 40 km/h-s végsebességig minden apró újjmozdulatra radikális gyorsulás a válasz.

Hogy ezt hol lehet kihasználni? Hát semmiképpen sem a járdán, de a kerékpárutakon sem néznek ilyenkor jó szemmel az önerőből hajtó sorstársaink. Jobb, ha inkább üres mellékutakra, vagy forgalomtól elzárt területekre hagyjuk a Turbó módot.

Kerekek

A Quick 4 kerekei 10 colosak és 10″/2.5-ös méretű, felfújható CST gumik feszülnek rajta, amik kiválóan tapadnak és kevésbé hajlamosak a defektre, mint a kisebb gumikkal szerelt konkurensei. A fékezési tulajdonságai is nagyon jók, valamint tartósságukat is bizonyították az INOKIM nagyobb modelljein.

INOKIM garancia

A jótállás minden INOKIM rollerre a vásárlás napjától számított 12 hónapra szól. Ez teljeskörűen kiterjed a külső behatás nélküli gyártási hibákból adódó meghibásodásokra, továbbá az elektromos rendszerben fellépő hibákra, beleértve a motort, az akkumulátort és a vezérlőegységet is.

Minden INOKIM szalon saját szervizzel rendelkezik, így minden javítást és karbantartást helyben végzünk nagyon rövid határidővel.

Minőség

Az INOKIM Quick 4-nek nemcsak a menettulajdonságai kimagaslóak, hanem az építési minősége is.

Minden anyagot – a fényezéstől kezdve a lámpákon, fékeken és a markolaton keresztül az aluminium házig – gondosan kiválogattak és jól megépítettek.

Kinek ajánljuk a az INOKIM Quick 4-et?

Függetlenül attól, hogy a Quick 4 egy innovatív és trendi elektromos roller, nem ajánljuk mindenkinek.

Ha csak belvárosi ingázásra használnád rövidebb távokon, akkor nézd meg inkább az INOKIM Light-ot. Amennyiben viszont élvezni szeretnéd a rollerezést, vagy gyakran kell felmenned Budára, esetleg 30 km feletti távokat is megtennél, akkor keresve sem találsz jobbat.

Technikai adatok

Lithium akkumulátor: Hero 52V | 13 Ah Super 52V | 16Ah (Samsung cellák)
Súly: 21,5 kg
Hatótáv: Hero 50-58 km Super 55-70 km
Töltési idő: 7 óra
Motor: 600W
Végsebesség: 40 km/h
Fékek: Dobfékek elöl-hátul
Gumik: 10″/2.5
Terhelhetőség: 120 kg
Világítás: LED lámpák elöl-hátul